fbpx

Welcome to a vault designed for people

 

Om du slår upp vault i en engelsk ordbok så får du veta att det betyder kassavalv. Det visste du kanske redan. Oavsett vilket, så kan man fråga sig vad det har med ett hotell i Helsingborg att göra? En hel del faktiskt, The Vault Hotel vilar på ett rejält kassaskåp från början av seklet. Från den tid vår byggnad var en bank. Men om du hör något som klirrar idag är det förmodligen inte 50-öringar utan isbitar på väg ner för att kyla glaset till din Manhattan.

Välkommen till The Vault – hotellet som badar i anor och traditioner. Här är alla besökare våra vänner oavsett om du kommer in för en espresso, oliver och en kall öl i trattorian, äta italienskt i restaurangen eller för att slänga dig ner i en av våra sköna sängar.

Save your time for The Vault.

Banking facts

The Vault har 56 rum, två restauranger, Venti & La Volta, The Atrium Bar och lyfter du blicken för en stund får du syn på vårt himmelska innertak värdigt ett gammalt bankpalats. Och defenitivt en selfie! Samt en god natts sömn förstås. Vi bjussar på internationell frukost i pösiga fåtöljer dagen efter. Pssst, missa inte våra croissanter och cornetto. To die for.

History is the new black

Om du slår på vault i en engelsk ordbok får du veta att det betyder kassavalv eller kassaskåp. Det visste du kanske redan. Oavsett vilket, så kan man fråga sig vad det har med ett hotell i Helsingborg att göra? En hel del faktiskt, The Vault Hotel vilar ovanpå ett rejält kassavalv från början av seklet. Från den tid vår byggnad var en bank, ritat som ett palats 1899 med fyrkantiga hörntorn och en rikt skulpterad front mot Stortorget. Här hittar du det vackra, det pampiga det spännande med hela bankhistorien som omger hotellet och som skapar en kittlande atmosfär till rummen, till, baren, till restaurangerna och till besöket. Det har alltid varit något högtidligt och spännande att stiga in på en bank. Här sitter pampigheten kvar i väggarna och de forna glansdagarna återskapas i ny modern tappning. Med väldesignade rum som sätter sig kvar i minnet.

Bankers of The Vault

The Vault Hotel ingår i hotellgrupps-familjen Room Republic som utöver The Vault driver tre andra hotell i Sverige och i Spanien. Läs mer om Room republic på:

www.roomrepublic.se

Good to know

  • 24/7 Reception
  • Check in: 15.00
  • Check out: 11.00
  • Parkering 200 meter. Biljett skaffar du till reducerat pris i receptionen vid ankomst
  • Rökfritt hotell
  • Kontantfritt hotell
  • Hundar tillåtna (Kontakta reception@thevaulthotel.se om du vill ta med din vovve)

Parking

Stanna länge, stanna kort. Närmaste parkeringshus är Magnus Stenbock Gallerians parkering endast 200 meter från hotellet. Utöver detta finns det parkeringsplatser på Stortorget. Övriga parkeringshus som vi rekommenderar är Sundstorgsgaraget, ca 5 minuter gång från hotellet.

Öppettider Magnus Stenbock Gallerian:

Måndag-Söndag 06.30-22.00

The Vault Hotel

Your business our pleasure

Ett bra boende boostar business. Och vi boostar gärna dig med all hjälp du och ditt företag behöver. Teckna ett avtal och låt dina kollegor bo på The Vault. Vi hittar en smart lösning som passar just ditt företags behov.

När man reser i jobbet är det skönt att alltid ha ett hem att komma till. Ett ställe där du vet vad personalen heter, du hittar dina favoriter på frukosten och kan få samma rum igen, och igen, och igen. Om du vill såklart. Vi finns här för dig och dina kollegor.

Let´s make business together

Jonathan Pramborn
Sales & Mood Manager
+46 763 18 51 72

The Vault Hotel

Your way to the vault

Du hittar The Vault mitt i Helsingborgs hjärta, vid Kärnan. Strax höger om trapporna upp till de anrika terrasserna. Jaha, du vill ha adressen för att knappa in det i Google Maps? Smart. Det är Stortorget 20 som gäller.

Airborne

Om du landar på Ängelholms Flygplats (AGH) rekommenderar vi Flygbussarna, se länk för tidtabell och priser. Vid ankomst till Helsingborgs centralstation går du längst Järnvägsgatan mot Stortorget 20 

Cab

Vi rekommenderar de stora taxibolagen som Sverigetaxi, Taxi Kurir, Sundets Taxi eller Skånepågarna. Uppge adress, The Vault Hotel (Gamla Hotel Helsing), Stortorget 20. 

Choo choo

Du landar på Helsingborgs centralstation och går några få minuter längst Järnvägsgatan till Stortorget. Mitt i kärnan av Helsingborg. Och bredvid Kärnan, det höga tornet rakt fram ligger vi. 

Rollin’

Kommer du från norr via E4, E6 eller E20 – kör mot Helsingborg N. Vägen leder till Hälsovägen, ner för backen och in på Drottninggatan. Sväng vänster in på Stortorget så ligger hotellet högst upp precis vid Kärnan (Det stora tornet uppe på kullen).

Kommer du från söder via E6 eller E20, sväng mot Helsingborg S. Vägen leder fram till Järnvägsgatan. Sväng höger in på Stortorget så ligger hotellet högst upp precis vid Kärnan (Det stora tornet uppe på kullen).

Laugh all the way to the bank

Att jobba på The Vault hotel kan vara de roligaste som finns. Lite som en livsstil. Du lever med varumärket, dina kollegor och alla fantastiska gäster i vår mytomspunna lilla värld. Ibland behöver vi nya stjärnor till vårt gäng. Är du en av dem som står på tur att få joina vår familj, och skapa gästernas favorithotell, tveka då inte att höra av dig till oss eller se våra lediga tjänster.

Maila Fanny Nylin, Operation Manager på:

 

LEDIGA TJÄNSTER

Family Matters

Vår filosofi är att du ska känna dig som hemma, på riktigt när du besöker oss. The Vault hotell ingår i familjen Room Republic som, utöver Vault, äger och driver fyra andra hotell i Sverige och i Spanien. Varje hotell har sin egen unika inredning, sitt koncept och känsla. Men gemensamt för alla hotell är att vi inte pratar om gäster, utan vänner som kommer på besök. Det innebär att vi försöker göra de lilla extra för dig, förbereda oss på vad just du vill ha och vad som gör att just ert besök blir ett minne. Vi vill så klart att du ska komma tillbaka.

Läs mer om Room Republic på www.roomrepublic.se

Unlock your curiosity

Helsingborg favs

Små härliga butiker med mathantverk, mode, ljuvliga restauranger. Helsingborg är en mysig stad omgiven av historiska gator med kullersten, havet rakt utanför dörren med fina stadspromenader längs kajkanten, ståtligt kulturhus och en levande puls. Du når enkelt den vackra naturen med flera naturreservat runtom staden liksom Danmark på andra sidan sundet som du lätt besöker. Här är några av våra egna favoriter! Kanske du har någon annan. Berätta då gärna för oss så kan vi tipsa vidare!

Contact

THE VAULT HOTEL

Stortorget 20

252 23 Helsingborg

Tel: 042-37 18 00

reception@thevaulthotel.se

Org no. 556897-7432

Booka room
Book a table