Welcome to a vault
designed for people

 

Om du slår upp vault i en engelsk ordbok så får du veta att det betyder kassavalv. Det visste du kanske redan. Oavsett vilket, så kan man fråga sig vad det har med ett hotell i Helsingborg att göra? En hel del faktiskt, The Vault Hotel vilar på ett rejält kassaskåp från början av seklet. Från den tid vår byggnad var en bank. Men om du hör något som klirrar idag är det förmodligen inte 50-öringar utan isbitar på väg ner för att kyla glaset till din Manhattan.

Välkommen till The Vault – hotellet som badar i anor och traditioner. Här är alla besökare våra vänner oavsett om du kommer in för en espresso, oliver och en kall öl i trattorian, äta italienskt i restaurangen eller för att slänga dig ner i en av våra sköna sängar.

Save your time for The Vault.

Good to know

  • 24/7 Reception
  • Check in: 15.00
  • Utcheckning: Måndag-Lördag 11.00, Söndagar 12.00
  • Rökfritt hotell. Vid rökning på rummet debiteras en kostnad om 3.500 kronor.
  • Kontantfritt hotell
  • Hundar är tillåtna på utvalda rum och i vår lobby. (Kontakta reception@thevaulthotel.se om du vill ta med din vovve)
  • På hotellet är vi stolta över vår egna doft. Den kan du uppleva i vår lobby, korridorer och restaurang.
  • I hotellets lobby, tillika cocktailbar och mötesplats förekommer events vilket kan innebära att ljudnivån kan vara högre än vanligt. Vänligen fråga receptionen inför din vistelse om tystare rum önskas. Självklart hoppas vi att du vill vara en del av festen!
  • Vi är ett hotell som är mindre lämpat för småbarn och barnvagnar, med mycket trappor och små hissar.

Parking

Stanna länge, stanna kort. Närmaste parkeringshus är Magnus Stenbock Gallerians parkering endast 200 meter från hotellet. Utöver detta finns det parkeringsplatser på Stortorget. Övriga parkeringshus som vi rekommenderar är Sundstorgsgaraget, ca 5 minuter gång från hotellet.
Parkeringskarta i Helsingborg

 

The Vault Hotel

Your business our pleasure

Ett bra boende boostar business. Och vi boostar gärna dig med all hjälp du och ditt företag behöver. Teckna ett avtal och låt dina kollegor bo på The Vault. Vi hittar en smart lösning som passar just ditt företags behov.

När man reser i jobbet är det skönt att alltid ha ett hem att komma till. Ett ställe där du vet vad personalen heter, du hittar dina favoriter på frukostmenyn och kan få samma rum igen, och igen, och igen. Om du vill såklart. Vi finns här för dig och dina kollegor.

Let´s make business together

Annelie Riippa
Guest & Service Manager
+46 70 26 46 998

Laugh all the way to the bank

 

JOBBA MED OSS

Att jobba på The Vault hotel kan vara de roligaste som finns. Lite som en livsstil. Du lever med varumärket, dina kollegor och alla fantastiska gäster i vår mytomspunna lilla värld. Ibland behöver vi nya stjärnor till vårt gäng. Är du en av dem som står på tur att få joina vår familj, och skapa gästernas favorithotell, tveka då inte att höra av dig till oss eller se våra lediga tjänster.
Du kanske inte hittar någon tjänst som passar dig just nu men registrera gärna dig på vår jobbportal med CV och personligt brev.

ANSLUT HÄR

 

LEDIGA TJÄNSTER

Banking facts

The Vault har 56 rum, italiensk trattoria , The Atrium Bar och lyfter du blicken för en stund får du syn på vårt himmelska innertak värdigt ett gammalt bankpalats. Och defenitivt en selfie! Samt en god natts sömn förstås. Vi bjussar på internationell frukost i pösiga fåtöljer dagen efter. Pssst, ni vet väl om att vi har både vegetariska och veganska alternativ.

History is the new black

Om du slår på vault i en engelsk ordbok får du veta att det betyder kassavalv eller kassaskåp. Det visste du kanske redan. Oavsett vilket, så kan man fråga sig vad det har med ett hotell i Helsingborg att göra? En hel del faktiskt, The Vault Hotel vilar ovanpå ett rejält kassavalv från början av seklet. Från den tid vår byggnad var en bank, ritat som ett palats 1899 med fyrkantiga hörntorn och en rikt skulpterad front mot Stortorget. Här hittar du det vackra, det pampiga det spännande med hela bankhistorien som omger hotellet och som skapar en kittlande atmosfär till rummen, till, baren, till restaurangerna och till besöket. Det har alltid varit något högtidligt och spännande att stiga in på en bank. Här sitter pampigheten kvar i väggarna och de forna glansdagarna återskapas i ny modern tappning. Med väldesignade rum som sätter sig kvar i minnet.

Bankers of The Vault

The Vault Hotel ingår i hotellgrupps-familjen Room Republic som utöver The Vault driver fyra andra hotell i Sverige och i Spanien.
Läs mer om Room Republic på:
www.roomrepublic.se

Family matters

Vår filosofi är att du ska känna dig som hemma, på riktigt när du besöker oss. The Vault hotell ingår i familjen Room Republic som, utöver Vault, äger och driver fyra andra hotell i Sverige och i Spanien. Varje hotell har sin egen unika inredning, sitt koncept och känsla. Men gemensamt för alla hotell är att vi inte pratar om gäster, utan vänner som kommer på besök. Det innebär att vi försöker göra de lilla extra för dig, förbereda oss på vad just du vill ha och vad som gör att just ert besök blir ett minne. Vi vill så klart att du ska komma tillbaka.

Läs mer om Room Republic på www.roomrepublic.se

Your way to the vault

Du hittar The Vault mitt i Helsingborgs hjärta, vid Kärnan. Strax höger om trapporna upp till de anrika terrasserna. Jaha, du vill ha adressen för att knappa in det i Google Maps? Smart. Det är Stortorget 20 som gäller.

The Vault Hotel

Airborne

Om du landar på Ängelholms Flygplats (AGH) rekommenderar vi Flygbussarna, se länk för tidtabell och priser. Vid ankomst till Helsingborgs centralstation går du längst Järnvägsgatan mot Stortorget 20 

Cab

Vi rekommenderar de stora taxibolagen som Sverigetaxi, Taxi Kurir, Sundets Taxi eller Skånepågarna. Uppge adress, The Vault Hotel (Gamla Hotel Helsing), Stortorget 20. 

Choo choo

Du landar på Helsingborgs centralstation och går några få minuter längst Järnvägsgatan till Stortorget. Mitt i kärnan av Helsingborg. Och bredvid Kärnan, det höga tornet rakt fram ligger vi. 

Rollin’

Kommer du från norr via E4, E6 eller E20 – kör mot Helsingborg N. Vägen leder till Hälsovägen, ner för backen och in på Drottninggatan. Sväng vänster in på Stortorget så ligger hotellet högst upp precis vid Kärnan (Det stora tornet uppe på kullen).

Kommer du från söder via E6 eller E20, sväng mot Helsingborg S. Vägen leder fram till Järnvägsgatan. Sväng höger in på Stortorget så ligger hotellet högst upp precis vid Kärnan (Det stora tornet uppe på kullen).

Contact

THE VAULT HOTEL

Stortorget 20
252 23 Helsingborg
Tel: 042-37 18 00
reception@thevaulthotel.se

Org no. 556897-7432

sv_SESwedish
Booka room
Book a table Book a conference